Sokszor hallani, hogy áh, én már öreg vagyok a versenyzéshez! Ahhoz gyerekkorban kell elkezdeni a tánctanulást! De tényleg így van ez? Nézzünk csak néhány véleményt!

“Az én véleményem az, hogy soha nem késő elkezdeni. Ezt saját tapasztalatból mondom, hiszen e sorok írója is indult már táncversenyen senior kategóriában.

Sok olyan helyzetet hozhat az élet, ami miatt nem tudsz elkezdeni táncolni, csak már harminc éves korod körül vagy az után. Ennek számtalan előnye van. Ha saját magamból indulok ki, akkor ennek csak előnye volt, van. Harminc év felett az embernek már annyi élettapasztalat van a háta mögött, hogy megfelelően tudja a kudarcot is kezelni. Sokkal tisztábban látjuk azt is, hogy mit rontottunk el, min kell javítani. Mint annyi mindenhez, a tánchoz illetve a versenyzéshez is szükség van a megfelelő alázatra és kitartásra.  Harminc év felett már ezt is a helyén kezeljük. Ekkorra már azt is megtanultuk, hogyan rangsoroljunk. Ha versenyzünk, akkor bizony azért teszünk is és amit a felkészülés miatt feladunk azt nem érezzük áldozatnak, hiszen magunkért tesszük.

A siker sem száll a fejünkbe, hiszen látjuk az odáig vezető kemény utat. Könnyebben tanulunk a hibáinkból is, és így biztosítjuk magunk számára a fejlődést is. Mint minden hasonló helyzetben itt is előjön a lámpaláz, a drukk, de persze nem hagyjuk, hogy ez meggátoljon minket bármiben is. Nem blokkolunk le, hiszen már „ vén rókák „ vagyunk.  Sok hasonló korban lévő embertársunk számára pozitív példával tudunk járunk elöl,  így még több embert tudunk ösztönözni a táncra és a versenyzésre is.

Azt már mások is kifejtették előttem , hogy annál felemelőbb érzés nincs, amikor állunk a színpadon és csak nekünk tapsol a közönség. Olyankor úgy érezzük, hogy miénk a világ, és bármit meg tudunk tenni. Bízvást állíthatom, hogy nincs a világon ennél jobb érzés.

Nekem eddig csak egyszer volt a fenti élményben részem, de ez is arra ösztönöz, hogy folytassam a táncot, megtaláljam a megfelelő táncpartnert és együtt folytassuk a versenyzést is – így harminc felett, senior kategóriában.”

Te mit gondolsz erről? Szólj hozzá!

Reklámok