Sok fiútól hallottam már, hogy csak azért iratkozott be tánctanfolyamra, mert tetszett neki egy lány, akihez szeretett volna közelebb kerülni. Be kell látnunk, hogy ez valóban nem rossz húzás a férfiak részéről, de egy táncos lányhoz valóban csak a táncon keresztül vezet az út?

Tény és való, hogy a tánc sok szempontból megkönnyíti az ismerkedést, hiszen már a kezdetektől ad egy közös kiinduló pontot, ami alapjául szolgálhat a későbbi beszélgetéseknek és a találkozásoknak. Ráadásul minél magasabb szinten táncol valaki, annál inkább előtérbe kerülnek a technikai kérdések is. Akár hogy is nézzük, egy-egy tánc bizony megköveteli a szoros testkontaktust és az egymásra hangolódást, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy sok esetben a párok nem csak a parketten, de az életben is egy párt alkotnak.

Ne felejtsük el azonban, hogy minden érmének két oldala van. Mivel a táncban kulcsszerepet tölt be a partnerek közti összhang és az egymásra való odafigyelés, nagyon hamar kiderül az órák alkalmával, ha valaki kizárólag csak eszköznek tekinti a táncot céljai eléréséhez. Éppen ezért, szerintem jobb, ha csak akkor vágunk bele egy tanfolyamba, ha mi magunk is szeretnénk megízlelni az élet táncos oldalát.

Akkor sem szabad elkeseredni, ha valaki nem érez magában elég erőt egy ilyen tanfolyamra történő beiratkozáshoz, elvégre a táncos lányok is „csak” lányok, és mint olyanok, szeretik az odafigyelést. A táncos múlt eleinte lehet, hogy előnyt jelent náluk, de ha valaki igazán szimpatikus nekik, nem hinném, hogy bárki is a tánctudástól tenné függővé a folytatást.

Neked mi a véleményed?

Reklámok