Hárman párban – avagy, amikor más a szerelmed, mint a táncpartnered

 

Nem könnyű elfogadni a szerelmes embernek, hogy szíve választottja más karjaiban táncol. Már hogy is nézné jó szemmel, mikor a latin táncok szenvedéllyel, romantikával, erotikával átfűtött hevében könnyű szerelmes hangulatba kerülni?!  A standard táncoknál meg, eleve ott a testközeli testtartás, ahol összesimulnak a combok, csípők… Nem csoda, ha ezt látva előbújik belőlünk a zöld szemű szörny. Valljuk be, nem is teljesen ok nélkül, hiszen, mindenki tudja, hogy a tánc adja az egyik legjobb apropót az ismerkedésre, flörtölésre.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a latin és standard tánc egyben sport és művészet is, így nem feltétlenül szól a szerelemről és a partnerünkhöz fűződő érzésekről – bármennyire is ezt kell előadni. Meg lehet tanulni külön kezelni az érzéseket és a tevékenységet – akárcsak a színészi szakmában, és így fenntartani az egészséges kereteket, ami mindkét, illetve mindhárom félnek megfelelhet.

De ki tudja azt megmondani, hogy hol kezdődnek és hol fejeződnek be a valódi és az eljátszott érzelmek a táncparketten? Ez csupán bizalom kérdése lenne? Talán, még magunknak is nehéz őszintén megmondani, hogy képesek vagyunk-e nem összekeverni ezeket a dolgokat.

A „hárman párban” szituációnak sokszor az a vége, hogy az egyiket fel kell adni a másikért. Hogy melyik oldalon következik be a szakítás, az attól függ, hogy mennyire vagyunk szerelmesek, illetve, hogy mennyire vesszük komolyan a táncot mint sportot.

Te voltál már ilyen helyzetben? És, ha igen, hogyan oldódott meg? Te el tudnád (tudod) fogadni ezt a furcsa háromszöget?

Reklámok