Táncolni jó dolog, azonban néha belefut az ember egy-egy kellemetlen szituációba, amit aztán később nehéz kitörölni, szóval jobb ha odafigyelünk.

1. Piszkos körmök, ragadós kéz, fúj! Mivel a páros táncoknál meg kell fognod a párod kezét mindig figyelj oda a megfelelő ápoltságra! És ez a lányokra is igaz! A félig lekopott körömlakk sem túl bizalomgerjesztő.

2.Nem csak a kezek tisztasága a fontos. Mivel közel vagy a másikhoz, a friss lehelet legalább annyira fontos. Aki dohányzik, az külön figyeljen oda! És a hagymás ételek se igazán javasoltak a táncóra előtt.

3. Soha ne kritizáld a táncpartnered! Mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni és igen rosszul érzi magát, ha megpróbálod javítgatni. A korrigálás a tánctanár feladata, hagyd is rá!

4. Ne rángasd a táncpartnered! Ha már tanultad is, hogy hogyan kell tolni-húzni, egy olyan partnerrel, aki erről még nem hallott és a lépésekkel van elfoglalva ne próbáld mindenáron megcsinálni. Ő csak azt fogja érezni, hogy rángatod.

5. Ha olyannal táncolsz, aki nálad kevesebbet tud, ne akard mindenáron a legnehezebb figurákat levezetni! Az együtt táncolás akkor jó, ha mindkét fél jól érzi magát. Figyelj oda, hogy a partnernek is sikerélménye legyen!

6. Egyes táncok teljes testközelséget igényelnek. Ha a táncpartnereden azt érzed, hogy nem szeretne olyan közel kerülni, ne erőltesd! Tartsuk tiszteletben a másik igényeit is!

7. Egy intenzív táncórán bizony megizzadunk, ezért gondoskodj váltáspólóról, törölközőről és dezodorról is!

8. Bár a legtöbb tánciskolában nincs megkötés, hogy milyen ruhát kell viselni, olykor a nyári melegben a lányok, fiúk kicsit lengére veszik a figurát és megjelennek a trikók és a pántos felsők. Ezzel csak az a baj, hogy közvetlenül a másik izzadt testéhez kell érni, ami azért nem túl kellemes. Gondoljunk a másikra is!

9. A legtöbb nő a kedves és udvarias férfiakat szereti. A táncórán való rágózás nem túl esztétikus és még veszélyes is!

10. Hölgyeim! A táncparketten a férfiak vezetnek ezért ne próbáljuk meg őket irányítani, mert akkor jó eséllyel legközelebb nem minket fognak választani. Hagyjuk, hogy ha kisebb hibákkal is, de ők vezessenek!

Te bővítenéd még a listát? Szólj hozzá!

Reklámok